Во Скопската парохија ќе се одржува школа за родители и возрасни

Почнувајќи ја новата литургиска година во Скопската парохија ќе започне школа за родители и возрасни. Предавањата ќе се одржуваат во следниот распоред:

„Во училиштето на Срцето Исусово“ – секој прв петок во месецот – предавач п. Марјан Бешлиќ

„Во училиштето на Богородица“ – секоја среда по вечерната Света миса – педавач п. Винко Маслаќ

Најава за Светата миса на празникот Христос Цар

Во недела на 20.11.2022 на празникот Христос Цар, Светата миса во 18часот ќе ја предводи Вхрбосанскиот надбискуп метроплоит монс. Томо Вукшиќ заедно со Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов.

ХРТ ќе врши директен пренос од скопската катедрала

Во недела на 13 ноември 2022 Хрватската Радио Телевизија ќе врши директен пренос од Светата миса во нашата катедрала, затоа мисата ќе започне во 10 часот, а не како што е вообичаено во 10:30! Бидете убаво облечени, добро и гласно пејте за време на мисата и дојдете во поголем број.