Распоред на Свети миси за празникот Голема Богородица

За празникот Вознесение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) Светите миси ќе се служат според следниот распоред:

06 часот Капела „Свети Јосиф“ на Бит Пазар

10:30 Катедрала

18 часот процесија со статуата на Богородица и свечена Света миса која ќе ја предводи НВП монс. д-р Киро Стојанов