Во календарот на нашата историја 7 мај 2019 година ќе остане забележан како значаен датум за нашата црква и за нашата земја. Тогаш се случи првата посета на еден папа на нашата земја. Па така, на втората годишнина од Апостолската посета на папата Франциск во катедралата „Пресвето Срце Исусово” со почеток во 18 часот, ќе се одржи благодарствена Света миса која ќе ја предводи НВП монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко скопски епарх.

Скопската катедрала ќе биде отворена за целодневна адорација пред Пресветатат олтарска тајна.

Преку онлајн Зум конференција со почеток во 16:30 часот, ќе се присетиме и на екуменската и меѓурелигиска средба на папата Франциск со младите. Директниот пренос ќе можете да го следите на You tube каналот на Фоколари Скопје