Крстен пат на Водно

Во саботата на 1 април 2023 година верниците предводени од Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс. д-р Киро Стојанов заедно со катедралниот парох патер Винко Маслаќ го молеа традиционалниот Крстен пат на планината Водно.