Распоред на Свети миси за време на Божиќниот период

Божиќ 25.12.2020

10:30 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“
18:00 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“

Свети Стефан Првомаченик 26.12.2020

10:30 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“
18:00 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“

Свето Семејство 27.12.2020

10:30 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“
18:00 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“

Божиќната Света миса во катедралата ќе започне во 18 часот

Драги верници, заради вонредната ситуација со пандемијата, полноќната Света миса во Скопската катедрала „Пресвето Срце Исусово“ оваа Божиќна вечер (24.12.2020) ќе се одржи во 18 часот.

Во дворот на црквата ќе имаме обезбедено и видео бим со озвучување за верниците кои ќе бидат во дворот да бидат во можност да ја следат свечената Света миса.

На Божиќ (25.12.2020) распоредот на Светите миси е следниот:

10:30 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“
18:00 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“


Со почитување на мерките за заштита, одговорно и радосно да го дочекаме Христовото раѓање!