Распоред на активностите во парохијата

Свети миси

Понеделник - Сабота

18:00 - катедрала

Недела

10:30 - катедрала

12:00 - катедрала, миса на англиски јазик

18:00 - катедрала

 

Света миса во црквата Св.Јосип на Бит Пазар 

Среда - 08:00

 

Света миса во Спомен куќа на Мајка Тереза

Вторник - 08:00 (освен во адвент и во текот на летото)

 

Миси зорници (Адвент)

06:30, понеделник до сабота, катедрала

 

Веронаука и катехези

Веронаука за деца од основно училиште

Недела - 09:30, парохиска сала

 

Средби за млади

Четврток - 20:00, парохиска сала

Музички вежби

Катедрален хор

Среда - 19:00, катедрала

Сабота - 19:00, катедрала 

Побожности

Молитва на светата бројаница

Понеделник - Недела - 17:20, катедрала

 

Адорација

Четврток - 17:00 (освен првиот четврток во месецот), катедрала

 

Вечна деветница во чест на Богородица од чудотворниот медал

секоја сабота пред Светата миса во 18 часот

 

Крстен пат

Петок и недела (во коризма) - 17:30, катедрала

 

„Секогаш да се среќаваме со насмевка, затоа што насмевката е почетокот на љубовта.“
— Света Мајка Тереза

Е-маил адреса:

[email protected]

Адреса / Address:

Катедрална парохија „Пресвето Срце Исусово“ Скопје

ул. Петар Попарсов бр.47

1000 Скопје
Северна Македонија

 

The Cathedral Parish Sacred Heart of Jesus, Skopje

ul. Petar Poparsov 47

1000 Skopje

North Macedonia 

Контакт